• Nyitva tartás

  Hétfő - Péntek X

  6.00 - 22.00

  Szombat és Vasárnap

  8.00 - 20.00

  Június 9. Pünkösd vasárnap

  8.00 - 20.00

  Június 10. Pünkösd hétfő

  8.00 - 20.00

   

   

   

 • +36 70 518 7659
 • help@budapestikonditerem.hu

  Küldj azonnali üzenetet!X  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

GIANTS GYM HÍREK

Így használd a kreatint, hogy bitang legyen a hatása!

Giants Gym | november 29, 2018

A kreatin szedéséről is sokféle tévhit kering de, amik tények bármelyik verziót is használod:

-    a kreatint mindig szénhidráttal együtt vagy szénhidrátos étkezések előtt célszerű fogyasztani
-    1 kreatin kúra legalább 2-3 hónap legyen (maximum 4-5)
-    ha ritkán szedsz kreatint és esetleg kevesebb húst is fogyasztasz napi szinten mindenképpen szükséges a kreatin feltöltés a kúra elején

A kreatin kúraszerű szedése esetén 5-7 napig egy feltöltést végzünk. Ehhez a testsúlyunkat el kell osztani hárommal, és az eredménynek megfelelő gramm kreatint kell fogyasztani minden nap, pihenőnapokon is. Egy 90 kg-os ember esetében ez 90/3=30, tehát 30 g lesz, amit természetesen legalább 3x10g-os adagokra kell felosztani a nap folyamán. A szinten tartás ideje alatt – ami egy 2-3 hónapos periódus, igény és lehetőségek függvényében – elég ennek a fele, tehát 15 gramm.

A folyamatos szedés esetében a szinten tartó adagot szedjük hosszabb időn keresztül (fél év, vagy több is akár).

Elosztása a nap folyamán reggel éhgyomorra, edzés után és este történjen. Általában 5-10g kreatint célszerű fogyasztani egyszerre megfelelő mennyiségű szénhidráttal vagy étkezés előtt kb. 20 perccel.

A kreatin látványosabb hatása a sejttérfogat növelő hatás. A kreatin képes az izomsejteket hidratálni, vizet vonzani beléjük, ezáltal megnő a térfogatuk. Amellett, hogy az izomsejtek nagyobbak és erősebbek lesznek, ez a hidratált környezet kedvező a fehérjeszintézis szempontjából és izomtömeg növelés is. Ez az a tulajdonsága a kreatinnak, amit tévesen vizesítő hatásként szoktak értelmezni.

Vizesítő hatása nem a kreatinnak van, hanem a hozzá fogyasztott sokszor felesleges mennyiségű akár napi 200g cukornak. A sok cukor ugyanis okozhat vizesedést, hiszen minden grammja 4g vizet tud megkötni.

Azonban ha nem szeded elég ideig a kreatint ahhoz, hogy a szervezetednek legyen ideje a fehérjeszintézisre, vagyis a valós izomtömeg növelésre, akkor a rövid kúra végeztével, amikor megvonod magadtól azt a pluszt, ami addig erősebbé és nagyobbá tette az izomsejteket, jelentős erő- és tömegbeli visszaesést könyvelhetsz majd el. Ebben az esetben ez a növekedés csak a kreatin vízvisszatartó hatásából adódott, nem pedig valós izomnövekedésből. Ezért mindig tartani kell hosszabb kúrákat, hogy a növekedés valós izomnövekedés eredménye is lehessen!

Cikksorozatunkat folytatjuk, hogy kellően kiképezd magad a témában!

Copyright © 2016 budapestikonditerem.hu minden jog fenntartva! By Best-IT Marketing